Menu cateringowe i na imprezy okolicznościowe
Lp. | Zupy | Cena |
1. | Żurek 200ml |
5,50 |
2. | Żurek w chlebie | 7,00 |
3. | Grochówka | |
3.1 | 200ml | 4,00 |
3.2 | 350ml | 4,50 |
3.3 | 500ml | 5,00 |
4. | Barszcz czysty 200ml | 3,00 |
5 | Rosół z makaronem 200ml | 4,00 |
6. | Krem z cukinii 200ml | 5,00 |
7. | Krem z brokułów 200ml | 4,50 |
8. | Krem ze szparagów 200ml (w sezonie na szparagi) | 5,00 |
9. | Flaki wieprzowe 200ml | 4,50 |
10. | Zupa cebulowa 200ml | 4,00 |
Lp. | Mięsa | Cena |
1. | De volaille z masłem i pietruszką 120g | 8,50 |
2. | De volaille z pieczarkami lub żółtym serem 120g | 8,50 |
3. | Filet drobiowy panierowany 100g | 8,00 |
4. | Filet drobiowy soute zapiekany z pomidorem lub pieczarkami i żółtym serem 150g | 8,50 |
5. | Filet drobiowy soute w sosie szpiankowym 150g | 8,50 |
6. | Mieszki drobiowe z pieczarkami 120g | 8,50 |
7. | Roladki drobiowe faszerowane szparagami w sosoie gorgonzoli 120g | 8,50 |
8. | Roladki z indyka z musem z kurczaka o smaku szpinakowym i w sosie z białego wina 120g | 9,00 |
9. | Shoarma (Gyros) 200g | 8,50 |
10. | Szwajcar drobiowy z szynką i żółtym serem 150g | 8,50 |
11. | Udko kurczaka pieczone | 8,00 |
12. | Udko kurczaka pieczone w sosie śliwkowym | 8,00 |
13. | Faszerowane udko z kurczaka | 8,00 |
14. | Potrawka drobiowa z ryżem | 7,50 |
15. | Kotlet schabowy 100g | 8,00 |
16. | Roladka wieprzowa z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym 100g | 8,50 |
17. | Polędwica wieprzowa pieczona z sosem żurawinowo - malinowym 100g | 10,00 |
18. | Polędwica wieprzowa w sosie kurkowym 100g | 10,00 |
19. | Roladki ze schabu nadziewane serem w sosie pieczarkowym 100g | 8,50 |
20. | Mieszki wieprzowe z serem, suszoną żurawiną i orzechami 100g | 8,50 |
21. | Rolada wieprzowa w sosie paprykowym | 8,50 |
22. | Karkówka w sosie z czerwonego wina 100g | 8,50 |
23. | Karkówka w sosie pieczarkowym 100g | 9,00 |
24. | Schab pieczony ze śliwką 100g | 8,50 |
25. | Zraz mielony 100g | 7,00 |
26. | Zraz mielony faszerowany pieczarkami 120g | 7,50 |
27. | Zraz mielony faszerowany papryką czerwoną 120g | 7,50 |
28. | Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i cebulką | 7,50 |
29. | Zrazy wołowe po staropolsku | 12,00 |
30. | Wołowina duszona w winie z warzywami | 13,00 |
31. | Pierś z kaczki duszona w winie i soku poamrańczowym | 12,50 |
32. | Szaszłyk wieprzowy z papryką czerwoną, cebulką i pieczarkami | 8,50 |
33. |
Bigos 300g | 6,00 |
34. | Bigos z kiełbasą 300g | 7,50 |
35. | Golonka gotowana z kością | 4,00 |
36. | Golonka po bawarsku | 5,00 |
37. | Strogo z kurczaka 200g z kluseczkami | 9,50 |
38. | Udzieć wieprzowy pieczony w całości serwowany z kapustą zasmażaną, sosem żurawinowym i chrzanowym, pieczonymi ziemniakami | 400,00 |
Lp. | Ryby | Cena |
1. | Ryba panierowana 120g | d.u. |
2. | Ryba pieczona 120g | d.u. |
3. | Ryba po grecku 100g | d.u. |
4. | Paluszki rybne 4 szt. | d.u. |
5. | Mintaj w galarecie 100g | d.u. |
6. | Pstrąg w galarecie 100g | d.u. |
7. | Dorsz w galarecie 100g | d.u. |
8. | Łosoś w galarecie 100g | d.u. |
9. | Śledź w buraczkach pod pierzynką 100g | d.u. |
10. | Filet z łososia w sosie majonezowo - koperkowym ubrany w łuski z zielonego ogórka | d.u. |
11. | Rolada z łososia ze szpinakiem 70g | d.u. |
Lp. | Dania wegetariańskie |
Cena |
1. | Pierogi ruskie, serem 300g | d.u. |
2. | Pierogi z kapustą i grzybami 300g | d.u. |
3. | Papryka faszerowana kaszą z warzywami zapiekana pod beszamelem | d.u. |
4. | Placki ziemniaczane w sosie bolońskim 300g | d.u. |
5. | Spaghetti 300g | d.u. |
Lp. | Surówki i sałatki |
Cena |
1. | Surówka z białej kapusty z koperkiem 100g | 2,50 |
2. | Surówka z białej kapusty z marchewką 100g | 2,50 |
3. | Surówka z modrej kapusty 100g | 2,50 |
4. | Surówka wiosenna 100g | 2,50 |
5. | Surówka z marchwi 100g | 2,50 |
6. | Surówka z marchwi i ananasa 100g | 2,50 |
7. | Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 100g | 2,50 |
8. | Warzywa na parze 100g | 3,00 |
9. | Mix sałat z ogórkiem, pomidorkami cherry, oliwkami, prażonym słonecznikiem polana oliwą z oliwek | 3,50 |
10. | Surówka z selera z brzoskwinią 100g | 2,50 |
11. | Kapusta z grzybami 100g | 3,50 |
12. | Kapusta modra z rodzynkami na ciepło 100g | 3,00 |
13. | Sałatka brokułowa z serem feta i sosem czosnkowym 200g | 6,50 |
14. | Sałatka z mozzarellą (pomidor, ser mozzarella, sos, świeża bazylia) 150g | 4,50 |
15. | Sałatka z kurczaka gyros ( kapusta pekińska, kurczak gyros, ryż, kukurydza, ogórek kiszony, sos majonezowo - ketchupowy) 150g | 6,50 |
16. | Sałatka kalafiorowa z pomidorem i jajkiem 150g | 4,50 |
17. | Sałatka brokułowa z jajkiem, pieczarkami, koperkiem i sosem czosnkowym 200g | 4,50 |
18. | Sałatka z tuńczykiem i ryżem 200g | 5,00 |
19. | Sałatka grecka (sałata lodowa, ser feta, ogórek, pomidor,oliwki) 200g | 6,50 |
20. | Sałatka warzywna 130g | 3,50 |
21. | Sałatka z makaronu penne, paluszkami krabowymi, ogórkiem zielonym, koperkiem | 5,50 |
22. | Sałatka z makaronu tortellini z mięsem, ananasem, szynką drobiową, ogórkiem konserwowym i sosem 1000 wysp | 6,50 |
Lp. | Dodatki | Cena |
1. | Ziemniaki 250g |
2,50 |
2. | Kopytka 200g |
3,00 |
3. | Frytki 150g |
3,50 |
4. | Ryż 200g |
2,50 |
5. | Pyzy 1szt |
1,00 |
6. | Kluseczki 200g |
3,00 |
Lp. | Zimny bufet (Garmażerka) | Cena netto: |
1. | Delicja drobiowa z musem z indyka, z gorgonzolą, żurawiną i pistacjami | 5,50 |
2. | Delicja drobiowa z omletem i szpinakiem | 4,50 |
3. | Galantyna z kurczaka z pieczarkami lub papryką | 4,50 |
4. | Roladka drobiowa z serem gorgonzola | 5,00 |
5. | Terrina na 3 smaki (czosnkowy, pomidorowy, szpinakowy) | 4,00 |
6. | Terrina drobiowa z gorgonzolą i brokułem | 4,50 |
7. | Galart drobiowy z marchewką | 3,00 |
8. | Indyk w maladze | 5,00 |
9. | Schab nadziany serkiem chrzanowym | 4,80 |
10. | Schab pieczony z śliwką lub morelą | 4,50 |
11. | Schab pieczony z masłem czosnkowym | 4,50 |
12. | Karkówka z chrzanem | 4,80 |
13. | Karkówka zawijana kapustą z grzybami | 5,50 |
14. | Szparagi w szynce | 3,50 |
15. | Roladka serowa w szynce | 3,50 |
16. | Sałatka jarzynowa w szynce | 3,50 |
17. | Piramidki z szynki, jajkiem i warzywami | 3,00 |
18. | Pasztet drobiowy | 4,00 |
19. | Pasztet wieprzowy | 4,30 |
20. | Koreczki - kabanos, żółty ser, oliwki, korniszony; boczek wędzony ze suszoną śliwką | 2,00 |
21. | Krucha babeczka nadziewana pasztetem | 3,00 |
22. | Krucha babeczka nadziewana pastą brokułowi | 3,00 |
23. | Krucha babeczka nadziewana pastą serową | 3,00 |
24 | Duża muszla - makaron (Conchiglioni rigati) - nadziewana szpinakiem | 2,50 |
Lp. | Kanapki na chlebie tostowym, razowym, kawiorku |
Cena netto: |
1. | Delicja drobiowa z musem z indyka, z gorgonzolą, żurawiną i pistacjami | 5,50 |
2. | Delicja drobiowa z omletem i szpinakiem | 4,50 |
3. | Galantyna z kurczaka z pieczarkami lub papryką | 4,50 |
4. | Roladka drobiowa z serem gorgonzola | 5,00 |
5. | Terrina na 3 smaki (czosnkowy, pomidorowy, szpinakowy) | 4,00 |
6. | Terrina drobiowa z gorgonzolą i brokułem | 4,50 |
7. | Galart drobiowy z marchewką | 3,00 |